torstai 21. elokuuta 2014

Koulua, koulua, koulua

Hello!

Nyt mulla vihdoinki on koneessa netti! Itse asiassa on ollu jo pari päivää, mutta en oo ehtiny/jaksanu olla koneella :D Oon siis ollu täällä tasan kaks viikkoa. Tuntuu että oon ollu paljon kauemmin. Päivät on tosi pitkiä ja oon iltaisin tosi väsyny. Saatan laittaa nukkumaan jo ennen yhdeksää, mutta yleensä herään ennen mun herätystä, joka soi siis 5.40. Nyt on torstai ja oon kipeänä, mutta huomenna kuitenki meen taas kouluun.

Ensimmäisestä koulupäivästä sen verran, että se oli tosi jännä :D Koko koulun yhteisessä aamunavauksessa salissa, rehtori ilmotti, että kouluun on tullu uusi vaihto-oppilas Suomesta ja pyysi mua seisomaan. Kaikki oli tosi kiinnostuneita, moikkaili käytävillä, kyseli mitä kuuluu ja kyseli jotain Suomesta, lähinnä että onko siellä kylmä. Nyt se into on laantunu, ja on välillä vähän yksinäinen olo koulusa. Ei oo helppoa mennä uuteen kouluun kesken vuoden, kun kaikilla on jo omat kaverit ja porukat. Se että mun kielitaito on vielä niin huono, ei helpota asiaa ollenkaan. Oon tauolla aina mun host-siskon ja sen kavereiden kanssa. Ne on tosi mukavia, mutta koska ne puhuu suurimaksi osaksi afrikaanssia, on vaikeaa pysyä keskusteluissa mukana.


Ensimmäisenä päivänä sain siis lukujärjestyksen ja mun suureksi "iloksi" yks aine (business studies) minkä olin valinnu, ei ollut sopinu siihen joten mulle oli laitettu sen tilalle fysiikka... Kerkesin käydä kolmella fysiikantunnilla ja yhdellä matikantunnilla ja tajusin, ettei tästä tuu yhtään mitään. Keskiviikkona siis kävin vaihtamassa fysiikan biologiaan ja matikan helpompaan matikkaan. Nyt mulla on siis aineina matikka, englanti, biologia, tourism, computer application technology, life orientation ja afrikaans, mutta siellä tunneilla mun ei tarvi tehdä mitään. Opiskelu englanniksi on mulle tosi vaikeeta, mutta ehkä se jossakin vaiheessa helpottuu. Matikka on ainaki vielä ollu tosi helppoa ja oon tosi tyytyväinen, että vaihdoin helpompaan. Ehdin kyllä kuluttaa aikaa pitkän matikan kanssa sitte Suomessa :D 

Koulu on tosi erilainen kuin Suomessa. Siellä pitää käyttää koulupukuja, ei oo kouluruokaa, siellä on vaan semmonen "kahvila" josta voi ostaa kaikkea pikaruokaa, herkkuja juomia yms. Joka aamu on aamunavaus, maanantaisin ja perjantaisin vähän pidempi salissa ja muina päivinä lyhyempi ulkona. Aamunavauksissa aina rukoillaan ja päivän päätteeksi tulee kuulutus, silloinkin rukoillaan. Uskonto on täällä ilmesesti aika iso juttu. Mun koulussa on siis afrikaanssinkieliset ja englanninkieliset luokat. Kaikki opettajat on valkosia, eli niiden kieli on afrkaans. Sen takia monet opettajat puhuu tunneilla afrikaanssia, vaikka oon englanninkielisellä luokalla. Afrikaans on ilmeisesti kuitenki se "pääkieli", koska kaikki kuulutukset ja aamunavaukset on sillä kielellä. Ainut joka ei puhu meille ollenkaan afrikaanssia, on englannin opettaja. :D Oppitunnit on välillä tosi levottomia ja joskus opettaja hermostuu ja lähtee luokasta ovet paukkuen. Joitkut opettajat heittää oppilaita ulos luokasta tai laittaa nurkkaan seisomaan kädet pään takana. :D


IMG_3476

Kaiken kaikkiaan kaikki on ihan hyvin. Edelleenkin välillä on kova ikävä kotiin, yleensä aamuisin.Tähän elämään täällä alkaa pikkuhiljaa tottua, mutta välillä tulee semmonen olo, että miten voin olla täällä vielä niin kauan. Mun host-perhe on tosi ihana, tuun hyvin juttuun mun sisarusten kanssa ja meillä on hauskaa yhdessä :) 

Nyt kuitenki taidan alkaa tekemään läksyjä, etten oo ihan pulassa huomenna, Yritän postailla vähän useammin, mutta välillä tuntuu, että päivässä ei oo semmosta rakoa, jolloin voisin kirjoitella.

-Anna

Ps. Nuo kuvassa olevat seeprat oli yhdellä tosi rikkaalla asuinalueella, jolla käytiin toissa sunnuntaina :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti