maanantai 8. syyskuuta 2014

Valmennus

Moikka!

Mulla on monta huonoa syytä miksi en ole kirjoitellu tänne pitkään aikaan. Ensimmäinen syy on se, että meillä oli viikko sitten viikonloppuna valmennus. Toinen syy on se, että meillä on alkanut koulussa kokeet. Oon tehny kaksi koetta, tourismin ja englannin. Kolmas syy on se, että mun nettitikusta loppu data, eli en oo voinu lisätä tätä postausta kun vasta tänään. Tai no olisin voinu lisätä vaikka puhelimella, mutta se on kallista ja sillon tässä ei olis ollenkaan kuvia.

No kuitenkin, tän postauksen tarkoitus ei ollu pelkästään selitellä miks en oo postaillu, vaan haluan kertoa nyt vähän toissaviikonloppuna olleesta valmennuksesta.

Perjantai-aamuna mut haettiin tässä kaupungissa sijaitsevan mäkkärin edestä pienllä bussilla. Sieltä siis lähdettiin ajamaan kohti valmennuspaikkaa, jonka nimeä en muista. Haettiin toisesta kaupungista lisää vaihtareita bussin kyytiin ja ajomatka kesti yli kuusi tuntia! Mun mielestä oli ihan kivaa istua bussissa ja katsella maisemia, koska en oo oikeastaan vielä ollenkaan nähny Etelä-Afrikkaa Witbankin ulkopuolella. Matkalla nähtiin paljon banaanipuita- ja appelsiiniviljelmiä, lehmiä, aaseja pari apinaa ja mikä mulle oli kaikista yllättävintä, strutseja! Harmi vaan että sain yhden ainoan kuvan strutsista....

DSC_0006
ja siinäkään ei näy edes sen pää...

DSC_0014
DSC_0041
Valmennuksessa meitä vaihtareita oli yksitoista, Saksasta, Italiasta, Sveitsistä, Ranskasta, Belgiasta, Suomesta ja Meksikosta. Meillä oli paljon erilaisa pelejä, mutta aika monet jutut oli ns. "asiapainotteisia". Meille puhutiin paljon säännöistä, mitkä käytiin jo Suomen valmennuksessakin läpi. Keskusteltiin myös turvallisuudesta ja siitä, että yksin ei saa liikkua missään. Asioita, mistä aikaisemmin Suomessa ei puhuttu oli rasismi ja apartheid. Ne on vieläkin osa tätä kulttuuria ja sen takia niitä on välillä hyvä vähän miettiä. Suomessa meillä oli "somepaja", missä mietittiin sosiaalisen median hyviä ja huonoja puolia vaihtovuoden aikana ja samoja juttuja käytiin täälläkin läpi. Puhuttiin myös kulttuureista ja sopeutumisesta uuteen kulttuuriin.

DSC_0044
DSC_0047
DSC_0055
Kymmenen meistä vaihtareista oli eurooppalaisa ja huomasin, että monet oli kiinnittäny samoihin asioihin huomiota, mitä oon täällä ollessani miettiny. Oon tainnut aikaisemmin mainitakkin että ennen ruokailua rukoillaan ja koulussa aamulla ja päivän päätteeksi rukoillaan. Monet kertoivat, että kotimaassa he eivät käy kirkossa, mutta täällä kyvät host-perheen mukana kerran viikossa. Eli uskonto, on täällä pajon suuremmassa roolissa kuin Euroopassa.

DSC_0065
DSC_0080
Valmennus oli kaiken kaikkiaan tosi kiva! Sunnuntai-iltana olin kotona yhdeksän aikaan, enkä muista koska olisin viimeksi ollu niin väsynyt :D Seuraava YFU:n järjestämä juttu taitaa olla Cape Tour, jolle aattelin myös osallistua.

DSC_0118
DSC_0135
Täällä on vihdoin alkanu kevät, tosisn sanoen tänä aamuna ei tarvinu mennä kouluun hampaat kalisten ja iltapäivällä koulupuvussa on niin kuuma, että muistutan lähinnä tomaattia.. Mulle myös kerrottiin, että tämä 31°C ei oo vielä mitään..

DSC_0117
Koulusta vielä sen verran, että tässä parin viikon aikana on kokeet ja muutenki mulla on nyt paljon kouluhommia. Jos ymmärsin oikein, niin parin viikon päästä alkaa viikon loma! Yritän postailla vähän useammin, mutta elämä täällä on aika kiireistä.. Ja ainiin! Eilen 7.8 mulla tuli kuukausi täyteen täällä!

Eipä mulla muuta tällä kertaa! :)
-Anna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti