sunnuntai 8. helmikuuta 2015

6 Months / Kruger National Park

Moi!

Eilen tuli täyteen kuusi kuukautta täällä afrikassa! En oikeastaan voi vieläkään käsitää, että oon ollut täällä jo puoli vuotta ja mun aika täällä vähenee koko ajan. Aika kiitää ihan super nopeaa, eikä mulla ole jäljellä enää kuin reilut neljä kuukautta. En oikein tiedä pitäiskö mun olla iloinen vai surullinen, enkä tiedä mitä vastata kun multa kysytään että onko kivaa kun lähden kohta kotiin. Tuntuu vaan niin hurjalta, että YFU lähetti mulle jo paluuaikataulut, ja jotkut tosiaan jo puhuu, että mun kotiinpaluu on ihan pian, vaikka mulla onkin täällä vielä aikaa jäljellä!

En oo saanut postattua pitkään aikaan, ja Cape Tourista on tulossa vielä pari postausta, samoin Durbanista. Koulut on alkanut muutama viikko sitten ja YFU:n järjestämä Mid Year Orientation oli viikko sitten ja siellä oli tosi kivaa. Sää oli tosi kiva ja meillä oli paljon isompi vaihtariporukka kuin viime kerralla. Yritän (taas) saada postailtua useammin, mutta arki on jälleen aika kiireistä.

Nyt kuitenkin tästä viikonlopusta. Mentiin viikonlopuksi White Riverille juhlistamaan isovanhempien 55-vuotis hääpäivää ja päätettiin lähteä lauantaina käymään Kruger National Parkissa, joka siis oli aika lähellä sitä paikkaa, missä vietettiin viikonloppu. Kruger National park on tosi iso, joten nähtiin siitä vain pieni osa. Lähdin aamulla aikaisin tädin perheen kanssa, jotta nähtäisiin mahdollisimman paljon eläimiä. Muut tulivat sitten myöhemmin perässä. Ajeltiin tosiaan koko päivä, muutamaa pysähdystä lukuun ottamatta, sekä käytiin isolla porukalla yhdessä ravintolassa syömässä. Oli tosi kivaa nähdä luontoa ja eläimiä, kuten leijonia ja virtahepoja, vaikka osa eläimistä jäikin näkemättä. Tässäpä siis muutamia kuvia sieltä :)

DSC_0363
DSC_0174
DSC_0381
DSC_0463
DSC_0214
DSC_0407
DSC_0565
DSC_0547
DSC_0432
DSC_0524
DSC_0306

Täällä on vieläkin tosi kuuma, päivät alkaa lyhenemään ja sen huomaa. Aamuisin oon väsyneempi enkä kyllä tiedä miten tuun selviämään sitten kun palaan Suomeen :D No mutta ei tässä muuta tällä kertaa! Mukavaa alkavaa viikkoa kaikille ja nauttikaahan Wanhat ja abit! :)

-Anna

Cape Tour Day 5, 6, & 7

Day 5 - Yellowood tree & Bloukrans Bridge

Viides päivä kului jälleen matkustaessa ja tällä kertaa määränpää oli vihdoin ja viimein Kapkaupunki! Pysähdyimme matkalla katsomassa yhtä Etelä-Afrikan suurimmista ja vanhimmista puista, tässä pari kuvaa siitä :D

DSC_0087
DSC_0098

Toinen pysähdyspaikka oli Bloukrans Bridge -silta, joka on maailman korkein benji-hyppypaikka, mutta meillä ei tietenkään ollut mahdollisuutta sieltä hypätä, koska YFU kieltää vaaralliset lajit :D

DSC_0109
DSC_0117

Pari kuvaa matkan varrelta Kapkaupungista

DSC_0142
DSC_0154

Day 6 - Cape Town / Robben Island, South African Parlianment buildings & Beach
Aamulla lähdimme bussilla Waterfrontille, josta lähdimme lautalla Robben Islandille. Robben Island on siis entinen vankilasaari, jossa Nelson Mandelaa ja muita poliittisia vankeja pidettiin vuosikymmenten ajan.

DSC_0277
DSC_0438
DSC_0395
DSC_0331
DSC_0321
DSC_0420

Seuraavaksi mentiin Etelä-Afrikan parlamenttitalolle, jossa meillä oli myös opastettu kierros.

DSC_0479

Iltapäivästä meillä oli vielä aikaa, joten menimme käymään vielä rannalla.

DSC_0496
DSC_0502

Day 7 Cape Town / Bloubergstrand & Ratanga Junction

Seitsemännestä päivästä mulla ei oo kuvia, koska en uskaltanut ottaa kameraa rannalle mukaan. Vietimme kolme tuntia rannalla, jonka jälkeen menimme Ratanga Junction –nimiseen huvipuistoon. Sieltäkään mulla ei oo kuvia, mutta tässä on linkki, josta voi katsoa yhtä ”laitetta” missä kävin. Ideana kuitenkin se, että 2-3 ihmistä puetaan valjaisiin ja vedetään kolmenkymmenen metrin korkeuteen, josta sitten tiputaan ”vapaana” ja loppua kohden laite muistuttaa keinua :D

Illalla käytiin vielä Pöytävuoren viereisellä vuorella katsomassa Kapkaupungin valoja :)

DSC_0539
DSC_0538
DSC_0531
DSC_0544

-Anna