sunnuntai 1. kesäkuuta 2014

Valmennus & kesäloma

Moi!

Kesäloma alkoi vihdoin lauantaina. Ja sitä kyllä on kyllä ootettu! Lähtö lähenee ihan huimaa vauhtia ja YFU:n valmennuski on jo takana.

Voisin alottaa vaikka siitä valmennuksesta. Odotin valmennusta tosi paljon sen takija, että sieltä sais varmuutta lähtöön. Valmennus oli aika erilainen mitä olin odottanut, mutta kyllähän siellä oli tosi kivaa. Siellä käsiteliin paljon sääntöjä ja käyttäytymistä perheessä. Oli siellä tottakai muutaki, ja paljon käytänön asioita, mutta en nyt niitä ala tässä erikseen luetteleen. Oli tosi kivaa nähdä muita vahtareta, mutta vähän hamittaa ettei oo muita suomalaisia lähdössä tuon järjestön kautta Etelä Afrikkaan. Siellä myös pysty keskusteleen vanhojen vaihtareiden kanssa omasta kohdemaasta ja siitä todellakin oli hyötyä. Valmennuksen jälkeen oli vähän sekavat fiilikset lähdöstä, koska siellä tuli niin paljon tietoa kaikesta ja erityisesti tieto EA:sta sai mut vähän miettimään asioita. Samana viikonlopuna vanhemmille oli myös valmennus, mutta se oli eri paikassa. Mun vanhemmat ainaki sano, että siitä oli hyötyä, ja uskon kyllä sen. Luulen, että ne sai varmuutta ja ehkä vähän vertaistukeaki. Ja varmasti luottamus järjestöön kasvoi.

Kesäloma tosiaan alkoi lauantaina, ja sopivasti tässä viimeisen viikon oon ollut kipeänä. Toivottavasti tämä flunssa menee ohi mahdollisimman pian.. Koeviikosta sen verran, että ei menny kyllä ihan nappiin.. Kyllä sieltä ihan hyviäkin arvosanoja tuli, mutta myös yksi pohjanoteeraus.. Nyt en kuitenkaan jaksa murehtia jostain koearvosanoista, vaan voin heivata kaikki lukiokirjat jonnekki piiloon, eikä niitä tarvi nähdä vuoteen! Seuraavaksi opiskelen sitten jollaki toisella kielellä, toivottavasti englanniksi.

Mulla on siis kesätöitä koko kesäkuun, ja oon tosi tyytyväinen, että sain töitä, vaikka vielä joku aika sitten se tuntui ihan mahdottomalta. Ois kyllä tosi kiva vaan olla kotona ja löhöillä ja fiilistellä Suomen kesää, mutta kiva tienata vähän käyttörahaa ensivuodelle. Mua ihan kauhistuttaa miten nopeasti tämä kesä tulee menemään. Mun lähtöön ei ole enää kuin 67 päivää, ja kesäkuun jälkeen enää vähän yli kuukausi... Ja ainiin, unohdin sanoa että valmennuksessa kävi ilmi,että mun lähtöpäivä siirtyi yhdellä päivällä, mutta se on vieläkin vasta oletettu lähtöpäivä, eikä sitä tiiä miten ne lennot sitten saadaan.

Isäntäperhettä ei ole vieläkään, ja se kyllä aiheuttaa epävarmuutta. Mulla ei oo mitään mahdollisuutta tutustua esimerkiksi siihen alueeseen tai kouluun, koska ne ei oo vielä tiedossa. Ja välillä tulee semmonen olo, että miksi mulle ei löydy ja entä jos ei löydy ollenkaan.

Valmennuksessa saatiin ohjeet ja paperit viisumia ja muita paperihommia varten, ja koeviikon takia oon aloittanut täyttämään niitä vasta nyt. Yllätyin miten paljon niitä todellisuudessa on, eikä oo mahdollista lähteä vuodeksi pois tuosta noin vaan. Eli viisumin lisäksi pitää tehdä ilmotukset ainaki kelalle, maistraattiin ja suurlähetystöön. Ja tuo viisumin täyttäminen ei oo mikään helppo juttu. 

Tästä postauksesta tuli nyt kyllä vähän tylsä, ku mulla ei oo laittaa mitään kuvia, mutta ehkä sillä ei oo tällä kertaa niin väliä. Ensi kerralla sitte :) Kiitos vielä kaikille, jotka on mun blogin lukioiksi liittyneet, on kiva huomata että joitakin kiinnostaa! Ja niin, kysyä saa jos on kysyttävää ja tottakai muutenkin saa kommentoida jos haluaa! :) Hyvää kesää kaikille! 

-Anna

4 kommenttia:

 1. Tsemppiä odottelemiseen! Kyllä se perhe sieltä vielä tulee! :) Mukava seurata vähän erilaista vaihtarivuotta kun aika harvalla Afrikan vaihtarilla on blogi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Niin, täytyy vaan odotella! Mukava kuulla, tervetuloa seurailemaan! :)

   Poista
 2. Jännittää sun puolesta! Kun itsellänikin on sama tilanne vuoden päästä, eli sinne Afrikkaan suuntaan myös :) Kyllä sulle viel hyvä perhe löytyy!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista! :) Mahtavaa että oot myös valinnut Afrikan! Jos sulla tulee jotain kysyttävää EA:aan liittyen nii vastailen mielelläni, tosin oon ehkä muutaman kuukauden päästä vähän viisaampi vastaamaan :D

   Poista