maanantai 23. maaliskuuta 2015

Cultural Exchange

Moi!

Kotiuduin perjantaina iltapäivällä Cultural exchangelta. Cultural exchange on siis semmoinen "vaihto", jonka tarkoituksena on nähdä ja kokea toisenlaista Etelä-Afrikan kulttuuria, mitä yleensä vaihtarit kokee. Asuin siis rural-arealla, eli townshipissä ja kävin siellä paikallista koulua. Kokemuksena se oli tosi hyvä! Elämä siellä on todella erilaista ja sen jälkeen osaan arvostaa monia mulle niin itsestään selviä asioita. Asuin perheessä, johon kuului äiti, veli 28v, hänen tyttöystävä, sisko 17v, ja pikkuveli 9v. Kotona ei ollut juoksevaa vettä eikä suihkua. Kylpeminen tapahtui pienessä astiassa. Vessa oli ulkovessa joka oli muuten täynnä torakoita :D

IMG_3796
IMG_3787
IMG_3799
Meitä vaihtareita oli tuolla alueella ja koulussa 4 tyttöä ja yksi poika. Kouluun kävelin siskon kanssa lähes joka aamu kuudeksi. Matka kesti noin. 40 minuuttia. Siskolla oli aamutunteja, joten kävelin hänen kanssaan, vaikka mulla koulu olisikin alkanut tuntia myöhemmin. 
IMG_3912
IMG_3812
IMG_3747
IMG_3773
Koulussa kaikki oli tosi innostuneita ja kiinnostuneita meistä vaihtareista. Ihmiset olivat todella ystävällisiä ja kysymyksiä niillä riitti vaikka kuinka paljon, meistä myös haluttiin ottaa kuvia.
Tuollaisilla aluieilla ei asu ollenkaan valkoisia, joten meihin kiinnitettiin paljon huomiota. 

IMG_3928
IMG_3968
Koulussa opettajat eivät yleensä saapuneet tunneille, joten vietin vaan aikaa mun uusien kavereiden kanssa. Siellä oli myös meneillään kokeet, joihin meidän vaihtareiden ei tarvinnut osallistua, joten silloin vaan istuttiin ulkona ja vietettiin aikaa keskenämme.

IMG_3868

Cultural exchange oli tosi kiva kokemus, mutta on ihanaa olla taas host-perheen ja kavereiden luona. Mulla ei ole jäljellä enää edes kolmea kuukautta... Ollaan perheen kanssa lähdössä Botswanaan retkeilemään, joten seuraavan kerran kirjoitan luultavasti sen reissun jälkeen!

Jos on kysymyksiä Cultural exchangesta tai muuten vaan vaihtovuodesta niin niitä voi jättää kommentteihin tai ottaa yhteyttä sähköpostilla!

Ei mulla muuta,

-Anna 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti