keskiviikko 23. huhtikuuta 2014

Ensimmäiset vaiheet

Moikka!

Niinkuin aiemmin mainitsin, aion kertoa nyt tarkemmin vaihtoprosessin ihan ensimmäisistä vaiheista.

Pari vuotta sitten mieleeni hiipi ajatus vaihtovuodesta huonon kielitaitoni parantamiseksi. Mietin eri maavaihtoehtoja, joihin haluaisin mennä. Australia tuntui heti houkuttelevimmalta ja oikelta, tiesin että sinne haluan päästä.  Kelailin ajatusta mielessäni ja aloin tutkia eri järjestöjä. Kerroin aikomuksista vanhemmilleni, eivätkä he ottaneet sitä alussa tosissaan. Kului vuosi, jolloin välillä olin innoissani lähdössä ja luin blogeja, välillä ajatus unohtui ja päätin etten lähde.

2013-07-25 14.02.04

Viime kesänä suunnittelin hakevani Rotaryn kautta. Kirjoitin hakemusta, silloin olin tehnyt päätöksen että haen.  Syksy kului ja kun hakuaika viimein koitti, hakeminen unohtui ja jäi viimeiselle päivälle ennen hakuajan päättymistä. Minut kutsuttiin haastatteluun ja tuntui,  että se meni hyvin. Muutaman päivän päästä tuli ilmoitus, että minua ei ole valittu useiden hakijoiden joukosta. Ajatus masensi ja olin jo melkein luovuttanut.

Aloin kuitenkin vielä selailla eri järjestöjen hintoja ja vaikka ne ovatkin korkealla, vanhempani lupasivat, että saan vielä yrittää toista kautta. Varasin YFU:lta haastatteluajan jolloin varaukseen piti ilmoittaa kaksi maata, joihin haluaa hakea. Australia oli jo varma valinta.  Mietin toista vaihtoehtoa ja heitin siihen etelä-afrikan, sen englanninkielisyyden ja eksoottisuuden takia. Parin päivän päästä sähköpostiini tuli viesti,  jossa sanottiin, että paikat Australiaan ovat jo menneet. Siinä kuitenkin kehotettiin hakemaan Etelä-afrikkaan. Keskustelin asiasta vanhempieni kanssa,  ja heidän suhtautuminen maahan ei ollut aluksi kovin myönteinen.  Lopulta he antoivat luvan hakea. Haastattelu oli jo muutaman päivän päästä. Ajattelin, että se ei mennyt kovin hyvin. Minulle sanottiin että ilmoitus pääsystä tulee kahden viikon kuluttua postissa.

DSC_0502

Olin parin viikon päästä kipeä, jonka vuoksi päätin jäädä päiväksi kotiin. Olin tekemässä itselleni ruokaa, kun näin postiauton ajavan ohi. Tiesin, että haastattelustani on kulunut tasan kaksi viikkoa, joten ilmoituksen pitäisi tulla. Juoksin samantien postilaatikolle. Siellähän se oli, iso paksu kirjekuori  YFU:n logolla varustettuna. Sisälle päästyäni istuin keittiöön ja avasin kirjeen, ensimmäiset sanat jotka huomasin olivat "Onneksi olkoon! Sinut on valittu YFU:n vaihto-oppilaaksi Etelä-Afrikkaan lukuvuodeksi 2014-2015." Tunne oli mahtava!

- Anna


Seuraa blogiani Bloglovinin avulla

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti